Peter van Hooft nieuwe directeur Fieldlab Industrial Electrification

Per 20 oktober 2022 is Peter van Hooft benoemd tot directeur van het Fieldlab Industrial Electrification (FLIE). In 2021 kreeg Peter van Hooft als operationeel Manager de opdracht om de infrastructuur van de pilothal in te richten. Hierna werd Peter in februari 2022 interim directeur. Met zijn rijke ervaring en achtergrond kan Peter van Hooft een impactvolle bijdrage leveren aan FLIE en de energietransitie.

Na zijn PHD in Bio-organische chemie heeft hij een breed scala aan managementfuncties bekleed. Zo werkte hij onder andere vanuit TNO aan het neerzetten van een locatie in Singapore, en was hij verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de Unit Energietransitie.

Werk In Opdracht

Elektrificatie als speerpunt van verduurzaming

FLIE kan bedrijven in de procesindustrie op weg helpen met industriële elektrificatie door unieke kennis te delen en technische faciliteiten te bieden om innovatieve technologieën marktrijp te maken. “Elektrificatie is een speerpunt voor verduurzaming van de industrie. Om de overstap van fossiele bronnen op elektriciteit en groene waterstof te versnellen moeten bestaande technologieën sneller naar een hoger niveau worden getild. Het is fantastisch om daar samen met het team van FLIE vorm aan te kunnen geven”, aldus van Hooft over zijn nieuwe rol.

Uniek samenwerkingsverband

“FLIE is een unieke organisatie, die dankzij de combinatie van founding partners en samenwerkingspartners een enorm sterk netwerk heeft en een dijk aan ervaring met zich meebrengt.” De toekomst ziet Van Hooft dan ook positief in, maar beweging vanuit de industrie is essentieel: “De klimaatopgave is groot, maar haalbaar. FLIE wil samen met de Industrie werken aan oplossingen voor specifieke processen om aan de klimaat opgave te voldoen.”

Rotterdam,,the,netherlands, ,sep,3,,2017:,aerial,view,of

Over FLIE

Het Fieldlab is een initiatief van Deltalinqs, FME, Port of Rotterdam, InnovationQuarter en TNO en is mede mogelijk gemaakt door de Europese EFRO-subsidie en de steun van de overheid, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam en PlantOne Rotterdam B.V. Wilt u meer informatie over FLIE of kennismaken met Peter van Hooft? Ga dan naar www.flie.nl/contact of stuur een mail naar officemanager@flie.nl.  

Relevant nieuws