Nieuwe subsidievouchers verkrijgbaar voor haalbaarheids- en pilotonderzoeken via het innovatieprogramma Energie & Klimaat!

Ben je ondernemer en wil je de haalbaarheid onderzoeken van een oplossing op het gebied van elektrificatie in de industrie? Tot en met 13 oktober 2022 is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen bij het innovatieprogramma Energie & Klimaat. Het gaat om vouchers met een waarde tot € 100.000,-. De vouchers zijn te gebruiken voor uren en materialen tijdens een haalbaarheidsonderzoek of het testen van een innovatie in een fieldlab of de praktijk. Met deze regeling stimuleert het programma bedrijven samen te werken met fieldlabs en toepassingen door te ontwikkelen waar in de regio op dit moment de grootste behoefte aan is.

Ek Vouchers 3 Tranche 2

Eerder dit jaar startten al zes projecten vanuit de regeling.Het is niet de eerste keer dat het programma vouchers beschikbaar stelt. In dit projectenoverzicht is te zien welke projecten reeds een vouchers bemachtigden. Het Fieldlab Industrial Electrification (FLIE) heeft vorig jaar 5 van deze projecten begeleid; van het indienen van de subsidie, tot de begeleiding van de projecten. Dit betrof een breed scala aan projecten. Denk bijvoorbeeld aan een toepassingsonderzoek naar hightech vliegwiel, dat kan helpen met efficiëntere energieopslag. Of een haalbaarheidsstudie naar een stoomcompressiewarmtepomp voor de procesindustrie.

Hoe kan ik mijn project indienen?

In totaal heeft de provincie Zuid-Holland deze fase € 1,25 mln. beschikbaar gesteld voor Energie & Klimaat, waarvan deze tweede openstelling € 300.000,- in de vorm van vouchers voor innovatieprojecten. Mkb’ers en fieldlabs kunnen (samen met ketenpartners) een projectconsortium vormen en hun projectplan indienen via deze pagina. Na 21 oktober worden de ingediende projectvoorstellen beoordeeld en wordt een selectie uitgenodigd voor een pitch in november. Begin december wordt bekendgemaakt welke projecten in mei van start kunnen met subsidie.

Maak gebruik van Fieldlabs

De regio Zuid Holland telt nu al een uniek aantal fieldlabs en andere innovatieplekken waar getest wordt met duurzame innovaties. Een doel van het programma is om dit bijzondere ecosysteem te versterken door activiteiten en projecten op elkaar af te stemmen en kennis te delen. Zo hopen we wildgroei aan losse initiatieven te voorkomen en krachten te bundelen op de belangrijkste opgaven.

Power-2-X-projecten

Het programma richt zich op vier thema’s die voor onze regio belangrijk zijn. Alleen projecten die bijdragen aan minimaal één van deze thema’s maken kans op subsidie. Eén van de programmalijnen is Power-to-X: elektrificatie van de industrie. Omdat Fieldlab Industrial Electrification (FLIE) het beste netwerk hierin heeft en bovendien de juiste capaciteit en expertise, is het FLIE benoemd tot ambassadeur van deze programmalijn. Ben je dus nog op zoek naar de juiste partners voor jouw onderzoek? Kan je hulp gebruiken bij het indienen van de subsidie aanvraag of ben je op zoek naar projectbegeleiding? Nee dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Fieldlab Binnen2

Over FLIE

FLIE is dé plek waar de industrie kennis kan opdoen over de potentie van elektrificatie, nieuwe technologie kan testen en gereed kan maken voor implementatie. FLIE is een gezamenlijk initiatief van Deltalinqs, FME, Port of Rotterdam, InnovationQuarter en TNO en wordt nauw ondersteund door de Provincie Zuid-Holland, de Gemeente Rotterdam, de EFRO-subsidie en Plant One Rotterdam BV.

Relevant nieuws