HyER Power en DC Opportunities doen in samenwerking met het Fieldlab Industrial Electrification (FLIE) een haalbaarheidsstudie.

HyER Power en DC Opportunities doen in samenwerking met het Fieldlab Industrial Electrification (FLIE) een haalbaarheidsstudie. 

ENRICH Rotterdam: emissievrij verwarmen, lokaal energie opwekken en tegelijkertijd netcongestie tegengaan. HyER Power (Saul Oost) en DC Opportunities (Laurens Mackay en Gerasimos Maroulis) ontwikkelen het ´ENRICH´ systeem dat dit mogelijk maakt. ENRICH staat voor Electrification, Networked Renewables and Integrated Capacity for Hydrogen-storage”. En dat geeft een perfecte omschrijving van het systeem: duurzame elektrificatie van doorgaans fossiele processen door de toepassing van gelijkspanning (DC) en waterstof (H2). 

Met de SES-subsidie doen deze partners in samenwerking met FLIE een haalbaarheidsstudie naar het ENRICH systeem dat de innovatie van een microgrid combineert met een systeem dat waterstof omzet in elektriciteit en warmte. Na een succesvolle haalbaarheidsstudie gaan de partijen ENRICH bouwen en testen op de FLIE locatie.   

Saul Oost: Wij hebben de samenwerking met FLIE gekozen omdat ze als één van de weinigen in Nederland een waterstofproductiefaciliteit tot haar beschikking heeft waarmee we uitvoerig kunnen testen. Daarnaast is FLIE een partij met veel kennis en kunde in de elektrificatie. Dit helpt ons bij het uitvoeren van experimenten ter validatie van ons product. Ten slotte is FLIE nauw verbonden met het havenindustrieel complex in Rotterdam, waar veel van de mogelijke afnemers van ons systeem zitten.  Reden genoeg dus om voor FLIE te kiezen! 

Businessman,touching,recyclable,button,for,sustainable,development,with,office,buildings

Relevant nieuws

Title

Text

Titel

Text

Title

Text

Relevant nieuws