Elektriciteit uit restwarmte – FLIE Matchmaking op Recharge Earth 8 september 2022

Heeft jouw organisatie een goede oplossing om warmte uit dampstromen in de chemie efficiënt in te zetten? Dan zien we jou graag als pitcher tijdens Recharge Earth op 8 september! Tijdens onze Matchmaking sessie brengen we industrieel vraag- en aanbod samen. Lees hier meer over de diensten van het Fieldlab Industrial Electrification.

Praktijkcase over de toepassing van restwarmte ingebracht door Indorama

Indorama Ventures Europe – een duurzaam chemisch bedrijf met activiteiten in PET – bereidt een ambitieus stoomrecompressieprogramma voor ter vervanging van de bestaande WKK-centrale op haar productielocatie in Europoort. Aangezien een stabiele levering van elektriciteit essentieel is voor de centrale, zoekt Indorama naar manieren om energie opgenomen in de dampstromen om te zetten in elektriciteit. Lees het complete vraagstuk met technische specificaties hier. Wij zijn op zoek naar innovatie techleveranciers die hier een oplossing voor kunnen bieden. Zij krijgen de kans om deze oplossing te pitchen tijdens Recharge Earth.

Wat kun je verwachten als pitcher?

  • Je krijgt de kans om jouw netwerk uit te breiden.
  • Je krijgt de kans om je te positioneren als expert op het gebied van Power-2-heat.
  • Je ontvangt gratis publiciteit via de kanalen van Recharge Earth en het Fieldlab Industrial Electrification.
  • Bij een match verleent het Fieldlab Industrial Electrification ondersteuning voor verkrijgen van funding voor het realiseren van dit project.

Succesvolle eerdere edities met veel interactie en nieuwe connecties

Rens van Leuken (Ducor) in gesprek met de pitchers

Rens van Leuken (Operations Manager bij Ducor Petrochemicals) zei na hun deelname in 2021 het volgende:

“Tijdens het FLIE Matchmaking Event tijdens de EIES 2021 kregen wij als Ducor de kans om ons warmtevraagstuk te presenteren aan technologieleveranciers. Het resultaat: vier interessante pitches, elk met een andere invalshoek. Dit gaf voldoende aanleiding om met elkaar in gesprek te blijven over een passende oplossing. Ik zou organisaties die op zoek zijn naar de juiste technologie voor hun duurzaamheidsvraagstuk zeker aanraden om contact op te nemen met het Fieldlab Industrial Electrification.”

Wat verwachten we van jou?

  • Je stelt intern een team samen van experts voor de omschrijving van de oplossing en de presentatie tijdens het event op 8 september om 15:30.
  • Deze pitch (van maximaal 5 minuten) wordt uiterlijk 1 september gedeeld met het Fieldlab Industrial Electrification.
  • Je geeft de garantie om ten minste één verdiepend gesprek te houden met de casehouder.
  • FLIE zal bij een goede match diensten leveren, zoals: business development, funding, marktingcommunicatie.

Programma 8 september

15:30 – Welkom en introductie Fieldlab Industrial Electrification
15:40 – Introductie case Indorama
15:50 – Start pitches innovatieve techbedrijven (maximaal 4 organisaties) inclusief vragen vanuit de eindgebruiker en het publiek
16: 20 –Ontknoping case Indorama keuze oplossing
16:30 – Afsluiting

Zien we je op Recharge Earth?


Benut jij deze kans om jouw technologie te pitchen tijdens ons event? Als pitcher krijg je gratis toegang tot de Recharge Earth beurs op 8 september. Heb je interesse om mee te doen aan ons event als pitcher? Reageer dan uiterlijk 24 augustus via officemanager@flie.nl.

Campagnebeeld 2022

De energietransitie versnellen tijdens Recharge Earth 2022

Op 7 en 8 september 2022 vormt Rotterdam Ahoy voor de tweede keer het decor voor Recharge Earth. Dit duurzame energiecongres brengt bedrijfsleven, overheid en wetenschap bij elkaar om kennis te delen, oplossingen te bedenken voor het versnellen van de energietransitie en samenwerkingen tot stand te brengen. Ga voor meer het volledige congresprogramma, keynote sprekers en thema’s naar www.recharge-earth.com.

Zien we je tijdens de FLIE Matchmaking sessie op 8 september van 15:30 tot 16:30? Meld je aan voor Recharge Earth via deze link.

Relevant nieuws