Hackaton Recharge Earth

Het is tijd! Tijd om de energietransitie te versnellen. De energietransitie is een van de grootste en meest urgente maatschappelijke opgave van deze tijd. Samen hebben we alle know-how en expertise om concrete stappen te maken. Samen kunnen we échte impact maken, door vandaag de basis te leggen voor het energiesysteem van morgen. Daarom is Recharge Earth op zoek naar creatieve oplossingen om deze immense uitdaging aan te gaan en zo de energietransitie te versnellen.

Daar hebben we jouw hulp bij nodig! Doe met ons mee én get in charge @ Recharge Earth.

Op 8 & 9 september organiseren we tijdens het Recharge Earth congres een hackathon voor studenten. Waar jij samen met een team gaat werken aan één van de drie praktijkvraagstukken die de energietransitie kunnen versnellen.

Wat ga je doen?

 • Met 60 studenten van TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en Hogeschool Rotterdam werk je in multidisciplinaire teams van 4 studenten aan één van de drie praktijkvraagstukken (De vraagstukken zijn geleverd door drie partners van Recharge Earth: Croonwolter&dros, gemeente Rotterdam/Deltalinqs en Invest-NL);
 • Je werkt twee dagen van +/- 8 uren non-stop aan één van de vraagstukken;
 • Vooraf is er een gezellige kennismaking met de andere studenten en de ruimte om vragen over de case te stellen;
 • Samen met je team presenteer je jullie oplossing op een aansprekende manier, via een presentatie, visualisatie en/of mock-up van de voorgestelde oplossing.

Het programma

 • 30 augustus – Kick-off
  Op 30 augustus is er vanaf 17:30 een live kick-off in Rotterdam. Onder andere onder het genot van een lekker hapje end rankje vertellen we je alles over de hackaton en de opdrachten. Natuurlijk kan je dan ook jouw team ontmoeten! Online deelnemen is ook mogelijk.
 • 8 september dag 1
  Vanaf 8:30 word je welkom geheten in het nieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre. Met je team ga je aan de slag met een van de drie opdrachten. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een lekkere lunch en drankjes.
 • 9 September dag 2
  Op donderdag 9 september start je weer om 8.30 uur om verder te werken aan de opdracht. Om 14.00 uur is de halve finale en om 15.30 uur worden de 3 finalisten bekend gemaakt die op het hoofdpodium mogen strijden om de titel ‘winnaar hackathon Recharge Earth 2021’!

What’s in it for you?

Je draagt bij aan een van de grootste opgaven van deze tijd én werkt samen met andere studenten aan een interessant vraagstuk. Ook kom je live bij elkaar in een toffe en inspirerende omgeving. 

Het Recharge Earth congres wordt ondersteund door gerenommeerde partners zoals Deloitte, gemeente Rotterdam, Croonwolter&dros, Eneco, ABN AMRO, Stedin, Invest-NL, Solarfields en Florijn. Dit is jouw kans om met deze bedrijven in contact te komen!

Maar dat is niet alles! Ook kun je gave prijzen winnen als je de top drie haalt van de hackathon. Zo krijgen de winnaars tickets voor het concert van Chef’Special in Rotterdam Ahoy en krijgen de runners-up tickets om een virtual reality game te spelen in de gloednieuwe VR Arcade in Ahoy. 

Genoeg redenen om mee te doen!

Voor wie?

Iedereen die van een uitdaging houdt én een positieve impact wil maken in het versnellen van de energietransitie! Je hoeft geen ervaring te hebben met hackathons om mee te doen. Doe ook mee om een tof concept bij elkaar te hacken!

Houd er rekening mee dat er voor maximaal 60 studenten plek is én dat je niet automatisch geregistreerd bent als je je inschrijft. Er zal een selectieronde plaatsvinden.

Ben je enthousiast, denk je graag in oplossingen en wil je onderdeel uitmaken van het versnellen van de energietransitie? Schrijf je dan in voor 27 augustus 2021 en meld je dan aan via onderstaande knop.

Meld je aan!

Recente Evenementen