KuneVerda & FLIE verkennen samen de potentie van Gecombineerde Warmte- en Stroomopslag

KuneVerda helpt bedrijven, overheden en gemeenten verduurzamen door de toepassing van diverse innovatie technologieën. Per locatie en situatie analyseert KuneVerda de Energiehuishouding. Wat gaat er in? Wat gaat er uit? Door de combinatie van inzicht en ruime ervaring kunnen zij per situatie de best passende technologieën toepassen.

Energie-opslag oplossingen

KuneVerda heeft een breed assortiment industriële accu’s voor korte (uren) en middellange (dagen) opslag. Een integrale benadering staat centraal. Zo wordt bijvoorbeeld alle warmte die vrij komt bij zonnepanelen opgevangen en kan deze weer gebruikt worden om te verwarmen of om te zetten in elektriciteit. De door KuneVerda ontwikkelde ES-CHP (Energy Storage – Combined Heat and Power) batterijen slaan de energie op in de vorm van (hoge temperatuur) warmte, waardoor er minder grote tanks nodig zijn. De ES-CHP batterij kan zowel met (rest)warmte als met elektriciteit worden geladen en zowel warmte als elektriciteit terugleveren.

Integrale benadering

Compact

Zowel warmte- als elektriciteitsopslag

Project KuneVerda & Fieldlab Industrial Electrification: gecombineerde warmte- en stroomopslag.

On February 1, 2021, KuneVeOp 1 februari 2021 hebben KuneVerda en het Fieldlab de handen ineen geslagen om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren naar gecombineerde warmte- en stroomopslag. Deze oplossing heeft de potentie om warmtestromen om te zetten tot grote hoeveelheden energie voor industriële toepassingen.

Heb jij vanuit jouw industriële proces een restwarmtestroom met een temperatuur van tussen de 300 tot 600 graden? En wil jij op efficiënte wijze gebruik maken van deze restwarmte? Dan is deelname aan dit project wellicht iets voor jouw organisatie.

Het project bestaat uit twee fases:

Marktonderzoek
In deze fase testen we de businesscase rondom gecombineerde warmte- en stroomopslag. Hoe configureer je deze technieken op de wensen en specifieke situaties in de markt?

Test (veiligheid, certificering) in een proefopstelling
De proefopstelling kan bij het Fieldlab worden opgezet, maar het is ook mogelijk voor bedrijven om in samenwerking bij de organisaties zelf een proefopstellingen op te zetten.

Kaaj Es Chp System 2
Rotterdam,,the,netherlands, ,sep,3,,2017:,aerial,view,of

Over FLIE

FLIE is een gezamenlijk initiatief van Deltalinqs, FME, Port of Rotterdam, InnovationQuarter en TNO en wordt nauw ondersteund door de Provincie Zuid-Holland, de Gemeente Rotterdam en de EFRO-subsidie.

Heeft jouw organisatie verduurzamingsambities en zou je graag de mogelijkheden van elektrificatie willen onderzoeken? Of lever jij een elektrificatieoplossing en wil jij in contact komen met eindgebruikers en andere belangrijke stakeholders? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Gerelateerde projecten

Ben je geïnteresseerd
in een actieve rol
binnen The Fieldlab?