Werksessie FLIE Human Capital Agenda

Wilt u meedenken en meewerken aan de oplossingen die het Fieldlab Industrial Electrification (FLIE) en Deltalinqs kunnen bieden voor de uitdagingen op de arbeidsmarkt? Meld u dan snel aan voor de interactieve Werksessie FLIE Human Capital op 29 september.

Tijdens deze werksessie gaan bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen met elkaar in gesprek over human capital oplossingen voor industriële elektrificatie. Met uw inbreng willen we onze eerste analyse toetsen en deze verder uitwerken met uw ideeën en de uitdagingen die u ervaart. Op die manier kunnen we de bijdrage van het FLIE aan het human capital vraagstuk bepalen.

Ontwikkelingen in de energietransitie, waaronder de transitie naar industriële elektrificatie, zorgen namelijk voor veel vacatures. Een aanzienlijk deel van de bedrijven in het Rotterdamse Haven en Industrieel Complex ervaart echter moeilijkheden om deze vacatures in te vullen, waardoor allerlei bedrijven kampen met een tekort aan (technisch) gekwalificeerd, competent personeel.

Om 12.00 uur verwelkomen we u met een lunch bij Van der Valk Hotel Schiedam. Vanaf 12.30 uur zullen we met bijdragen van onder andere Peter van Hooft (Field Lab Industrial Electrification), Alice Krekt (Deltalinqs Climate Program), Cees Alderliesten (Deltalinqs) en Yme Dikkerboom & Ellen Lok (Scheepvaart en Transport College Group) het volgende programma vormgeven:

  1. Introductie en stand van zaken FLIE Human Capital project;
  2. Toelichting aanpak werksessie;
  3. Break-outsessies: discussies in focusgroepen over onderwerpen zoals benodigde skills, onderwijs- en opleidingsprogramma, rollen van het FLIE;
  4. Algemene terugkoppeling;
  5. Vervolgstappen: waaronder oprichting samenwerkingsoverleg.

Aanmelden kan al via onderstaande aanmeldbutton.

Wij hopen u op 29 september te mogen verwelkomen!

Datum en tijdstip:
donderdag 29 september 2022 – 12:00 – 15:00
Locatie:
Van der Valk Hotel Schiedam
Adres:
Hargalaan 6
3118 JA SCHIEDAM
Aanmeldperiode:
donderdag 11 augustus 2022 – 09:00 – vrijdag 23 september 2022

Het programma

  • 1. Introductie en stand van zaken FLIE Human Capital project;
  • 2. Toelichting aanpak werksessie;
  • 3. Break-outsessies: discussies in focusgroepen over onderwerpen zoals benodigde skills, onderwijs- en opleidingsprogramma, rollen van het FLIE;
  • 4. Algemene terugkoppeling;
  • 5. Vervolgstappen: waaronder oprichting samenwerkingsoverleg.
Meld u hier aan!

Meer events