SPOT 2021 – Transition to a sustainable industrial heat system

Overgang naar een duurzaam industrieel warmtesysteem

U bent van harte uitgenodigd voor ons eerste jaarlijkse SPOT-evenement. Dit jaar georganiseerd als webinar waarin u de laatste informatie krijgt over ontwikkelingen op het gebied van industriële warmte en rendement.

Op woensdag 8 september om 10.30 uur (CET) (tot 12.00 uur) introduceren we het SPOT-programma in meer detail. Wat zijn de uitdagingen voor een duurzame industriële warmtevoorziening en hoe kan een programma de ontwikkelingen op dit gebied versnellen.
Verder zullen verschillende belanghebbenden de laatste ontwikkelingen in duurzame industriële warmteoplossingen met u delen van lopende projecten op b.v. warmteopslag- en compressiewarmtepompen; En we gaan in op hoe overheden een rol kunnen spelen in deze ontwikkelingen.

Tijdens het webinar gaan we ook graag met u in gesprek om nieuwe kansen, technologieën en oplossingen te vinden om een ​​nog grotere impact te maken op het efficiënt en duurzaam maken van de industriële warmtevoorziening. Dit doen we in de ochtend tijdens het webinar en in de middag organiseren we een aantal virtuele labtours met meer ruimte voor interactie. Wil je deelnemen aan één of meerdere tours reserveer dan de tijd in je eigen agenda, de outlook/teams uitnodigingen ontvang je op de dag van het webinar.

Het programma

  • 13:00 – 13:30 Carnot Lab – TNO: Heat Pump and Storage testing up to 2 MW
  • 13:30 – 14:00 – Heat Technology developments at Technical University of Eindhoven
  • 14:00 – 14:30 Mollier lab – TNO: Drying technologies
  • 14:30 – 15:00 Pauze
  • 15:00 – 15:30   Heat Pump developments – Technical University of Delft
  • 15:30 – 16:00 Combustion Technology development – TNO
  • 16:00 – 16:30 Heat Technology developments – University Twente

Dus als u technologieën ontwikkelt, op zoek bent naar implementatiemogelijkheden of beleid maakt voor de implementatie van industriële warmteoplossingen, dan bent u hier op het juiste adres en we kijken ernaar uit u te zien.

Soledad van Eijk, TNO
Jebin James, TNO
Gerrit Brem, Universiteit Twente
Bendiks Jan Boersma, TU Delft
David Smeulders, TU Eindhoven

SPOT – Het Programma Industriële Warmte is een initiatief van TNO en de Technische Universiteiten Delft, Eindhoven en Twente. In dit programma willen we technologieontwikkeling op het gebied van Industriële Warmte en Rendement samenbrengen met implementatie en demonstratie.

Meld je aan!

Meer events