Circular Port of Rotterdam - Smartport Summit 2023

For the survival of the port of Rotterdam, the transition from a linear to a circular economy is essential. We must use (scarce) raw materials and materials more efficiently. Only in this way can we achieve the desired CO2 reduction of 55% by 2030 and be completely CO2 neutral by 2050. To achieve these goals, companies, governments and knowledge institutions need to work together.

Wat gaan we doen?
Tijdens de SmartPort Summit gaan we aan de slag met het omzetten van abstracte ambities naar concrete kansen en acties voor de Rotterdamse haven. Wij zorgen ervoor dat jij met een nieuw perspectief de deur uit gaat en wordt geïnspireerd door actuele, circulaire praktijkvoorbeelden uit de Rotterdamse haven.

Laat je daarnaast inspireren door twee interessante sprekers: prof.dr. Michael Braungart, circulair expert en mede-grondlegger van het ‘Cradle-to-cradle’ concept spreekt over zijn visie. Daarnaast geeft Roy op het Veld, journalist en toonaangevende auteur ons inzicht in de complexiteit van het klimaatvraagstuk, de invloed van geopolitieke ontwikkelingen en het effect daarvan op de samenleving en het bedrijfsleven. Uiteraard is er genoeg ruimte om bij te praten met oude bekenden en nieuwe contacten te ontmoeten.

Opschaling naar een volledig circulaire haven
In de Rotterdamse haven zijn al veel initiatieven op het gebied van circulariteit, bijvoorbeeld in de maritieme maakindustrie, de grondstoffentransitie en in de logistieke sector. Maar wat is er nu écht nodig voor opschaling naar een volledig circulaire haven? Waar moet Rotterdam zich op richten? Wat zijn de kansen en uitdagingen? En welke kennis ontbreekt er nog? Genoeg vragen om tijdens de SmartPort Summit mee aan de slag te gaan!

Kortom, dit wil je niet missen. Op deze website vind je alle informatie over dit event, het programma en de partners. Jij bent er toch ook bij? Meld je kosteloos aan en wij zien je graag op donderdag 23 november in Rotterdam Ahoy!

Conference image Smartport Summit 2023 1 2048x907

More events