Successful E&K Theme Meeting: interesting lessons and new contacts

Het Energie & Klimaat (E&K) innovatieprogramma helpt bedrijven uit de regio Zuid-Holland om duurzame innovatie te realiseren. Dit doen zij onder andere door ondernemers te ondersteunen bij het testen van hun innovatie in een voor hen relevante testomgeving, zoals het Fieldlab industrial electrification (FLIE). Op 17 maart kwamen deelnemers van de eerste subsidieronde bijeen om met geïnteresseerde ondernemers hun resultaten en lessen te delen.

De bijeenkomst werd gestart met een vooruitblik op de nieuwe technische mogelijkheden binnen de nieuwe pilotlocatie van het Fieldlab Industrial Electrification, dat in oktober de deuren zal openen. Verder werd een korte toelichting gegeven over de nieuwe subsidie ronde van het E&K Programma. In de verhalen van de ondernemers kwam een breed scala aan projecten voorbij. Denk bijvoorbeeld aan een toepassingsonderzoek naar hightech vliegwiel, dat kan helpen met efficiëntere energieopslag. Of een haalbaarheidsstudie naar een stoomcompressiewarmtepomp voor de procesindustrie. Er werden lessen gedeeld en ook tips gegeven aan de aanwezige bedrijven die veel interesse toonden voor de nieuwe subsidieronde. Tijdens de netwerklunch werd hier volop over doorgepraat. We kijken terug naar een succesvolle kennissessie waar mooie contacten zijn gelegd voor concrete vervolgprojecten. Veel dank aan onze presentatoren en bezoekers voor deze geslaagde ochtend!

The programme

  • 9:30 – Opening en introductie
  • 10:00 – Vooruitblik op toekomstige mogelijkheden FLIE
  • 10:15 – Ondernemers delen lessen en resultaten
  • 10:45 – Aankondiging derde ronde innovatieprogramma E&K
  • 11:05 – Ondernemers delen lessen en resultaten
  • 10:40 – DIscussie
  • 12:00 Lunch

Bijeenkomst gemist? Download hier de presentaties!

Brown Clean Grid Fashion Moodboard Photo Collage

Zelf met FLIE aan de slag

The Fieldlab is an initiative of 5 founding partners to support the energy transition in the Rotterdam Industrial Port Area in a practical way. With the Fieldlab, we offer concrete solutions and unite ambitious companies that want to meet climate goals by exploring and implementing electrification solutions.

Heeft jouw organisatie verduurzamingsambities en zou je graag de mogelijkheden van elektrificatie willen onderzoeken? Of lever jij een elektrificatieoplossing en wil jij in contact komen met eindgebruikers en andere belangrijke stakeholders? Neem dan here contact met ons op

More events